Při požáru v nemocnici se zranily dvě pacientky

12. prosinec 2011
Zprávy , Zprávy

Dvě pacientky se zranily při požáru v ostravské nemocnici. Hořet začalo v neděli odpoledne na interním oddělení ve Vítkovicích. Kvůli ohni tam evakuovali 22 lidí, pravděpodobně vznikl od cigarety. Přesné příčiny šetří policisté.

Zranění utrpěly dvě ženy z pokoje, ve kterém hořelo. Jedna se nadýchala zplodin a je nyní mimo ohrožení života. Druhá pacientka je zraněná vážněji, potvrdila mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

„Šestašedesátiletá žena byla s těžkými popáleninami převezena na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Ostrava. Podle prvotních šetření došlo ke vznícení lůžka jedné z pacientek,“ upřesnila Szotkowská.

Přesnou příčinu šetří ostravští policisté, potvrdila jejich mluvčí Gabriela Holčáková. Pokud se jim podaří najít viníka, může ve vězení strávit až pět let.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti. Proč začalo hořet v nemocničním pokoji, zatím nevíme, pracujeme s několika verzemi. Jednou z prověřovaných verzí je také to, že požár vznikl od cigarety,“ dodala Holčáková.

Pacienti museli být přesunuti o patro níže na interní oddělení, ale ještě večer se mohli vrátit zpět na své pokoje. Zraněné pacientky policisté zatím nemohli pro jejich aktuální zdravotní stav vyslechnout.

Spustit audio