Čeští rekordmani Staněk a Juška byli druzí na mítinku Czech Indoor Gala

31. leden 2024 07:40

Sprinter Eduard Kubelík vyhrál na atletickém mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě závod na 200 metrů. A to v mezinárodní konkurenci a v osobním rekordu 20,66. To bylo jediné vítězství českého atleta ve velké mezinárodní konkurenci.

„Je to super, je to úplně jiný začátek než v minulé sezóně. Běželo se mi dobře, byl jsem sice trochu unavenější a pod stresem, když sem člověk jede jako jeden z favoritů. Snažil jsem se běžet svůj závod a na to ostatní nemyslet,“ popsal mladý sprinter Eduard Kubelík poměrně hladké vítězství a zlepšení osobního rekordu o 11 setin.

K vítězství před ním mířil i koulař Tomáš Staněk. Vedl od třetí série nejlepším svým letošním výkonem 21,33 metru. Ale nakonec ho posledním pokusem překonal Američan Steen o pět centimetrů. „Úplně spokojený bych byl, kdyby mne nepřehodil, ale stane se. Jsem rád, že jsem si zase posunul season best a že jsem tady mohl startovat,“ přidal své pocity český koulař.

Druhá za Slovinkou Šutejovou skončila i tyčkařka Amálie Švábíková za výkon 463 centimetrů. „Prala jsem se tam s technikou, jsem spokojená s druhým místem,“ uvedla Švábíková.

Osm metrů s krvavou nohou

Zato dálkař Radek Juška bral druhé místo s velkou radostí za 803 centimetrů a jen šest centimetrů za fenomenálním Řekem Tentogluem. „Osmimetrový pokus se vždycky povede o to víc, když je to osmimetrový pokus v hale od roku 2016. O to víc je to motivující,“ říkal Juška.

Poslední pokus Juška vynechal, na dvou místech měl pravačku hodně krvavou. „Trošku jsem si při tom pátém pokusu při dopadu přišlápl kotník. Ten by byl dobrý, ale mám trošku díru v palci a doufám, že to nebude na šití,“ přál si po úrazu od tretry český dálkař.

Spustit audio