Fanoušci jsou tu neskuteční, chválí Davidová. Ze stíhačky jí těší hlavně poslední stojka bez chyby

11. únor 2024

Vítězkou stíhacího závodu se na biatlonovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě stala stejně jako v předchozím sprintu Francouzka Julia Simonová. Nejlepší Češkou byla v cíli devátá Markéta Davidová, která se oproti sprintu polepšila o osm pozic.

Markéto, ze sedmnáctého místa ze sprintu až do elitní desítky. Je to něco, s čím jste spokojená? Brala byste to už před startem?

Posun nahoru je ve stíhačce vždy fajn. Jsem ráda za dvě chyby, nejhorší byly jenom jedničky, tak to beru.

Vy jste v letošní sezóně byla ve stíhacím závodě jednou také na devátém místě. To tedy znamená, že jste vyrovnala nejlepší výkon v ještě větším tlaku. Když se dostaneme právě ke střelbě, tak jakým způsobem jste se koncentrovala, že to vyšlo? Dvě chyby jsou lepší skóre, pokud se podíváme i na ostatní závodnice.

Snažím se koncentrovat vždy stejně, někdy to vyjde. Snažila jsem se to dělat jako na tréninku, a poslední položka za nula - ta mě potěšila.

Ještě mi dovolte právě k poslední položce. Tam jste vypadala maximálně koncentrovaná a  jako velká šampionka, když jste bojovala s dalšími soupeřkami o elitní desítku. Vypálila jste terče naprosto suverénně a nekompromisně, věřila jste si?

Moc jsem nad tím nepřemýšlela. Chtěla jsem dělat to, co mám a na poslední střelbě jsem trefila správnou polohu, takže mi to sedělo a snažila jsem se neudělat chybu.

Přijížděla jste na ní sama. Byl u poslední položky komfort toho, že nikdo před vámi ani za vámi není? Navíc jste u toho zdravila jste tribuny, jak jste si užívala tenhle ten okamžik? Protože tu odezvu jste měla neuvěřitelnou.

Diváci jsou tu neskuteční. Na to, jaké je počasí, tak stojí, fandí a ženou nás dál, je to skvělé.

autoři: Miroslav Lenc , tpk
Spustit audio

Související