Fotbalisté Baníku Ostrava na závěr podzimu prohráli s pražskou Slavií 2:3

18. prosinec 2023 05:20

Stejně jako před měsícem proti pražské Spartě sehrál Baník Ostrava ve fotbalové lize proti Slavii Praha vynikající zápas. Ale v posledním 19. podzimním kole z toho byla porážka 2:3 a žádné body.

„Jsem zklamaný, protože tady odehrajeme výborný zápas a nemáme jediný bod. Slavii jsme ty góly trošku darovali, z těch situací bychom ty góly obdržet neměli,“ hodnotil utkání trenér Baníku Pavel Hapal.

Oba góly přišly poté, kdy Baník během necelých dvou minut otočil skóre na 2:1. Druhou branku dal záložník Tomáš Rigo téměř totožně jako před ním David Buchta. „Myslím, že dva góly jsme jim zbytečně darovali. To se na této úrovni nesmí stávat,“ dodává Rigo.

Zkrat Tanka

Kromě dvou neubráněných standardních situací Baník potopil i zkrat nigerijského útočníka Tanka. V 67. minutě za stavu 2:3 po faulu Douděry soupeře s rozběhem trefil hlavičkou do obličeje a dostal červenou kartu.

„Nepochopil jsem to a ani to teď nechci pochopit, zápas pak byl pro nás už velice těžký. Tanko se omluvil, respektuji to, ale je to pro něj i škola do budoucna. Neviděl jsem u něho v zápasech, že by měl někdy takový zkrat. Omluvu asi beru, ale teď to vůbec řešit nechci, protože jsem neskutečně naštvaný,“ zlobil se Hapal.

Fotbalisté pražské Slavie Petr Ševčík a Tomáš Rigo z ostravského Baníku ve vzájemném souboji

Ale záložník Tomáš Rigo by si rád bral ze zápasů se Spartou a Slavií pozitiva. „Na tyto velké soupeře se umíme nachystat, ale bohužel – i s tou Spartou to nedopadlo v náš prospěch. Musíme se z toho poučit do jarní sezóny, vzít si z toho to nejlepší a věřit, že to bude mít příště šťastný konec,“ dodal Tomáš Rigo.

Baník zakončil podzimní část sezony na šestém místě, Karviná je čtrnáctá.

Spustit audio