Na trati jsem ztrácela strašně sil, které mi chyběly ve stojce. Určitě jsme pohlíželi na lepší umístění, hodnotila po závodu štafet Jislová

17. únor 2024

Štafetový závod žen na mistrovství světa v biatlonu vyhrály dominantní Francouzsky s náskokem téměř 40 sekund na druhé Švédky. Bronz si z Nového Města na Moravě odvezou Němky. České kvarteto si ve složení Tereza Voborníková, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Jessica Jislová nakonec po dvou trestných kolech vybojovalo sedmou příčku. „Před stojkou jsem cítila, že už začalo hodně foukat. Pak jsem to prostě nezvládla dobít,“ hodnotila svou poslední položku Jislová.

„Vzhledem k průběhu závodu jsme určitě pohlížely na lepší umístění. Vždycky říkám, že do osmi je to dobré, protože těch osm štafet je vážně hodně kvalitních, ale určitě jsme tady v domácím prostředí chtěly ukázat lepší výsledek,“ popsala po závodě Jislová.

Na medailových pozicích se překvapivě dlouho držely Estonky. Naopak Norky nasbíraly celkem pět trestných okruhů. Právě s jednou z nich, s Ingrid Landmark Tandrevoldovou přijela Jislová na poslední položku. Po ní musela česká reprezentantka jednou kroužit zatímco Tandervoldová třikrát.

„Estonky jsem viděla, jinak jsem to až tolik nevnímala. Před stojkou jsem cítila, že už začalo hodně foukat. Pak jsem to prostě nezvládla dobít. Soustředila jsem se spíš na terče, ve stoje není možnost až tak reagovat na vítr. Na trati jsem ztrácela strašně moc sil a myslím si, že to mi chybělo na to, abych si zvládla položku lépe ohlídat,“ litovala Jislová.

Jislová děkovala za atmosféru na tribunách, která byla za celý šampionát asi nejbouřlivější: „Je to šílené. Byla jsem za to hodně ráda, protože mě to hnalo celé poslední kolo. Ale ani tak už jsem tam nedokázala udělat víc.“

V neděli čekají Vysočina Arénu ještě závody s hromadným startem, kterých se však Jislová nezúčastní.

„Některé věci se na šampionátu povedly, některé vůbec. Malinko jsme se tady trápili s lyžemi a myslím, že to v některých závodech bylo i dost vidět. Naštěstí to dvanácté místo (z vytrvalostního závodu – pozn. red.) mi tento šampionát dost zachránilo,“ zhodnotila mistrovství světa Jislová.

autoři: Jan Kodet , job
Spustit audio

Související