Olomoučtí hokejisté dostali v Třinci šest gólů, rozhodl start druhé třetiny. Teď je doma čeká Sparta

15. únor 2024 11:30

Hokejisté Olomouce prohráli ve 44. extraligovém kole na ledě Třince 1:6. Přitom většinu první třetiny byli aktivnější, ale pak dostali první gól a hlavně hned v první minutě druhé části další dva během 18 sekund.

„Špatný nástup a pak se to nabalilo. Třinec proměnil šance, které jsme mu poskytli, a bohužel my jsme šance v první třetině nevyužili, takže nám odskočili. Pak už se proti nim strašně těžce hraje,“ říkal po utkání člen třetího olomouckého útoku Silvester Kusko.

Při třinecké kanonádě se prosadil v přesilovce střelou z voleje i navrátilec Marko Daňo, loňský nejlepší extraligový střelec, který chyběl v sestavě Ocelářů od 24. listopadu.

Moták: Po první třetině jsme museli přidat

Olomouc úvod druhé části zlomil, přitom v první třetině měli hostí herně navrch, což uznal i Zdeněk Moták, trenér Třince. „V prvních deseti minutách byla Olomouc lepší. Jsem rád, že jsme se ujali vedení, to nás uklidnilo. Ale v šatně jsme si řekli, že takto kdybychom pokračovali, tak se dostaneme do průšvihu. Proto jsme zvýšili nasazení, intenzitu a ta práce se vyplatila,“ hodnotil Moták.

Ten dlouho v Olomouci působil po boku současného kouče Jana Tomajka. „První třetinu jsme odehráli výborně, škoda toho gólu. O zápase rozhodla první minuta druhé třetiny, kdy jsme dostali dva rychlé góly a potom jsme inkasovali další tři. S Třincem nemůžeme mít tolik chyb v obraně,“ shodli se všichni zpovídaní na průběhu zápasu a klíčovém okamžiku na začátku druhé třetiny.

S Třincem nemůžeme mít tolik chyb v obraně.
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Jan Tomajko ale bude muset připravit své mužstvo na pátek, protože to Olomouc hostí Spartu a chyby také nebudou vítané.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio