Oprava dálničního přivaděče u Teplic po pauze pokračuje. Podle Ředitelství silnic a dálnic má skončit do čtyř měsíců

20. březen 2024 15:03

Oprava mostů u Teplic bude komplikovat dopravu nejspíš do poloviny července. Kyvadlový provoz tam řídí semafory, ve špičce se tvoří dlouhé kolony aut. Někteří řidiči proto místo objíždějí okolními obcemi.

„Člověk má často co dělat, aby přešel – takový je tu silný provoz,“ komentuje Alena Holkopová, která v této části Bystřan bydlí. Stejně jako Zdenka Hvízdalová: „Je to šílený. Když člověk hlídá vnoučata, tak musí stále dávat pozor, protože kdyby někde vyběhly, tak aby je něco neporazilo. Dřív byla ta ulice klidnější.“

Silnicí u Teplic se jezdí kyvadlově

Bystřanskou Teplickou ulici si totiž našli motoristé, kteří nechtějí čekat u semaforů na hlavním tahu. Dopravu tam kyvadlově řídí kvůli opravám povrchů na úseku od kruhového objezdu.

Práce měly původně skončit loni v listopadu, jenže to se nestalo. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla stavbaři zjistili, že budou muset opravit i konstrukci mostů. „Zjistili jsme, že je v drasticky špatném stavu izolace a odvodnění,“ potvrdil Rýdl.

Práce proto museli rozšířit a vzhledem k zimnímu období přerušit. Teď se opět stavební práce rozjíždějí. „V tuto chvíli máme všechno zorganizováno – máme zkrácený harmonogram tak, abychom tu první polovinu bez výpadku v průběhu dubna dokončili. Plynule pak přejdeme na tu druhou polovinu. Zatím to vypadá, že zhruba v polovině července bychom mohli mít komplet hotovo. Poté pustíme dopravu bez jakéhokoliv omezení,“ dodává Rýdl.

Spustit audio

Související