Osobní vlak bez cestujících vykolejil u Klínce v okrese Praha-západ. Rozjel se samovolně, nebyl v něm ani nikdo z personálu

2. květen 2024 16:00

Osobní vlak bez cestujících vykolejil dnes odpoledne u Klínce v okrese Praha-západ. Rozjel se samovolně, uvnitř v té době nebyl strojvůdce ani nikdo jiný z personálu. Po nehodě skončil na boku mimo koleje. V úseku je zavedena náhradní autobusová doprava.

Vykolejený vlak u Klínce v okrese Praha-západ

Událost se obešla bez zranění, příčinu vyšetřují policie a Drážní inspekce. Provoz vlaků mezi Čisovicemi a Měchenicemi stojí, na místě jsou hasiči. Strojvůdce byl postaven mimo službu, vyplynulo z informací policie, Správy železnic a Českých drah (ČD). ČD předpokládají, že úsek zůstane bez vlakového provozu nejméně do dnešní půlnoci.

Událost byla hlášena před 14:00. "Vlaková souprava se třemi vagony se pravděpodobně samovolně rozjela v době, kdy se v ní nenacházel strojvedoucí ani cestující. Nehoda se obešla bez zranění. Policisté budou zjišťovat, jak k události došlo, jestli tam byla nějaká technická závada nebo proč se vlak rozjel," řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová.
Podle fotografií zveřejněných Správou železnic vlak leží na boku mimo koleje. "Na místo jede nehodový vlak," uvedl mluvčí Správy železnic Martin Kavka.

Podle mluvčího ČD Filipa Medelského ujela prázdná motorová jednotka z železniční stanice Čisovice směrem ke Skochovicím. Vlak byl v té době odstavený a uzamčený a nebyl v něm žádný cestující ani člen personálu.

"Při nehodě nedošlo k žádnému zranění a nikdo nebyl při incidentu ohrožen, protože okamžitě zafungovala veškerá bezpečnostní pravidla a provoz na trati byl bezprostředně přerušen ještě předtím, než jednotka Regionova vykolejila přibližně v km 24,6 v údolí Bojovského potoka," uvedl Medelský. Proč se vlak rozjel, budou vyšetřovat inspektoři Drážní inspekce.

autor: JMys | zdroje: ČTK , České dráhy a. s.
Spustit audio