Ostrava se připravuje na hokejové MS. Šampionát začne už za 105 dní

26. leden 2024 07:40

Ostrava se v květnu dočká jako pořádající město už potřetí světového šampionátu v ledním hokeji. Po letech 2004 a 2015 je organizační tým zkušený, ale práce je pochopitelně necelé čtyři měsíce před startem mistrovství hodně.

„Řešíme spoustu věcí, ať už je to z hlediska logistiky týmů, jejich příjezdů a ladíme jejich požadavky. Dále spolupracujeme na přípravě fan zóny,“ říká šéfka organizačního výboru v Ostravě Irena Šašková.

Ostrava a především vítkovická hala a okolí včetně hotelu nabízí jedinečnou komplexnost. „V rámci Ostravy je vlastně ta hala propojena s tréninkovou i atletickou halou, což nám z hlediska organizace velmi pomáhá, a je to přínosné pro ty týmy i pro organizátory. Myslím, že je to velká výhoda v Ostravě,“ dodává Šašková.

Čtěte také

Organizátoři se musí v první řadě postarat o osm mužstev, a také v uvozovkách o devátý tým rozhodčích. Tak aby se všichni v Ostravě cítili spokojeně. V Ostravě hrají Slováci, Poláci, Lotyši a Švédové, ale třeba také z Německa bude velký zájem fanoušků.

„Věříme, že obsazení skupiny nám pomůže vytvořit skvělou atmosféru pro téměř každý zápas, který se bude v Ostravě hrát. Věříme, že si to fanoušci užijí a i proto připravujeme program pro fan zónu. S náporem fanoušků souvisí i dopravní obslužnost a veškeré logistické věci, takže ve spolupráci s Dopravním podnikem Ostrava připravujeme i posílení spojů,“ popisuje šéfka ostravského organizačního výboru.

Fan zóna vznikne před stadionem na dvou parkovištích, proto se organizátoři snaží najít i dostatek parkovacích ploch v okolí. Týmy včetně rozhodčích a hostů šampionátu budou bydlet ve čtyřech hotelích. A Šašková je přesvědčená, že i fanoušci, kteří přijedou na delší období, najdou ubytování.

„Věřím, že i když se neubytují přímo v Ostravě, tak spoustu dalších ubytovacích kapacit máme i v regionu, takže věřím, že uspokojíme všechny,“ doplňuje Irena Šašková.

Šampionát se v Praze a Ostravě bude konat od 10. do 26. května.

Spustit audio

Související