Červen na silnicích: Návrat běžného provozu, povodně, tři a půl tisíce volání na Zelenou vlnu

14. červenec 2020 17:39

V průběhu června se na českých dálnicích a silnicích stalo téměř osm a půl tisíce nehod. Náš dispečink odbavil tři a půl tisíce telefonátů. Všem volajícím velice děkujeme.

Čtěte také

Po skončení nouzového stavu v druhé polovině května se během června provoz na většině míst Česka vrátil ke své běžné intenzitě. Na D1 přibylo významné omezení před Prahou, a tak se na této dálnici jede v součtu více než 70 kilometrů v zúženích. Závěr kalednářního jara byl také ve znamení několika dnů s přívalovými dešti intenzivními tak, že způsobovaly lokální záplavy, které vyplavily i sklad státních hmotných rezerv.

V meziročním srování sice během června 2020 zemřelo v důsledku dopravních nehod o 10 lidí méně než vloni, stále je to číslo ale poměrně vysoké: 47 obětí.

iRozhlas - Statistiky dopravních nehod (červen 2020)

Na zpravodajském serveru iROZHLAS.cz najdete interaktivní aplikaci, ve které si můžete prohlédnout detailní statistiky dopravní nehodovosti za zvolená období.

Do našeho dispečinku v průběhu června směřovalo celkem 3.512 hovorů. Všem volajícím patří naše obrovské díky! A z nejčastěji volajících jako obvykle vybíráme trojici, kterou odměňujeme několika užitečnými pozornostmi:

Zelená vlna: Dárkové předměty

Petr Volný, Bzenec
Jaroslav Řepa, Brno-venkov
Karel Desenský, Teplice

Posíláme nezbytnou reflexní vestu v praktickém obalu, neméně šikovnou skládací tašku, pěkný hrníček, cestovní pláštěnku a několik letních propriet na cesty: clony na boční okénka, pohodlnou kšiltovku, sluneční brýle.

Staňte se Zpravodajem i vy!

Pokud ještě nejste členy Klubu Zpravodajů Zelené vlny, můžete se snadno zaregistrovat pomocí stručného formuláře. Registrovaným připomínáme, že statistiky vyhodnocujeme na základě telefonního čísla, takže pokud jej změníte, nezapomeňte aktualizovat své údaje.

Čtěte také

Jakmile na cestách zaznamenáte jakoukoliv potíž, upozorněte naším prostřednictvím ostatní řidiče – volejte bezplatně na 800 553 553, ať už jste registrovaným Zpravodajem, nebo nikoliv. Naši dispečeři jsou k dispozici nepřetržitě 365 dní v roce. Zelenou vlnu vysílá Radiožurnál nonstop – nalaďte si jediné rádio v Česku s dopravním zpravodajstvím 24 hodin denně.

autor: ZV
Spustit audio