Červen na silnicích: Přes 9 tisíc nehod, bezmála 4 tisíce volání na Zelenou vlnu

11. červenec 2019 12:09

Z hlediska nehodovosti dosud nejhorší letošní měsíc. O život v červnu přišlo 57 lidí. Neutěšenou dopravní situaci jsme sledovali dnem i nocí. Děkujeme všem, kdo z cest volali do našeho dispečinku, aby se podíleli na přípravě jediného dopravního zpravodajství v ČR vysílaného 24 hodin denně. Nejaktivnější Zpravodaje Zelené vlny odměňujeme.

Na červnové dopravní situaci se bezpochyby podepsala tropická vedra. Počet dopravních nehod, k nimž museli být přivolání policisté, překročil devět tisíc. Konkrétně statistika uvádí 9.042 havárií. Velmi vysoký je i počet obětí. Zemřelo 57 lidí. Dalších 250 utrpělo těžké zranění. Celkem 2.325 lidí se zranilo lehce. Hmotné škody jsou vyčíslené na více než půl miliardy korun.

iRozhlas - Statistiky dopravních nehod (červen 2019)

Detailní statistiky dopravní nehodovosti najdete v interaktivní aplikaci zpravodajského serveru iRozhlas na adrese www.irozhlas.cz/nehody

Čtěte také

Jaký telefonický provoz zaznamenal dispečink Zelené vlny? Ústředna napočítala 3.917 volání. Nikterak překvapivým faktem je, že nejexponovanější samozřejmě byly pátky. V tyto dny se počty přijatých hovorů šplhaly až ke dvěma stovkám.

Za všechna volání děkujeme. Každý váš postřeh ze silnici je důležitý a pomáhá nám vytvářet spolehlivé, skutečně aktuální dopravní zpravodajství.

Z registrovaných Zpravodajů Zelené vlny, kteří během června vytáčeli naší bezplatnou linku 800 553 553 nejčastěji, vybíráme jako obvykle trojici odměněných:

Petr Koňařík, Otrokovice
Kateřina Hynová, Praha 5
Jan Setnička, Praha 1

Čtěte také

Posíláme letní dárkový set: Sluneční brýle, clony na boční okénka, pohodlné bavlněné tričko, hrníček, lehký plátěný batůžek, mini svítilnu, přilnavou nano podložku na palubní desku a další drobnosti.

Registrovaným Zpravodajem Zelené vlny se můžete stát během okamžiku. Stačí vyplnit stručný registrační formulář. A při jakékoliv změně údajů je pak potřeba využít formulář pro aktualizaci údajů, abychom mohli správně vyhodnocovat statistiky a odměny posílat na aktuální adresy.

Přejeme jen samé šťastně najeté kilometry na vašich prázdninových cestách.

Spustit audio

Více z pořadu