Díky za březnová volání! Jarní dárky pro Zpravodaje Zelené vlny

15. duben 2024 16:57

Za bezmála dvě tisícovky telefonátů v průběhu března děkujeme. A pro trojici z nejaktivnějších Zpravodajů ZV máme praktické pozornosti do auta i populární audioknihy.

Čtěte také

Letošní březen na silnicích začal kolapsem v Brně, když dopravu 1. 3. ovlivnilo omezení v Žabovřeské a příjezd návštěvníků začínajícího veletrhu motocyklů. O necelý týden později, ve čtvrtek 7. 3. ráno a dopoledne si své užilo centrum Prahy v důsledku dalšího z protestů zemědělců. Hlavním problémem téhož dne ovšem byla třináct hodin uzavřená dálnice D1 ve Středočeském kraji, kde nejprve na 48. km v noci shořel kamion s nákladem chemikálií a v koloně se pak ráno srazila dodávka s kamionem. Uzavřených dálnic po těžkých haváriích byla během března dlouhá řada. V Praze 11. 3. začala poslední dvojitá etapa oprav Barrandovského mostu. A před velikonočním víkendem Česko zažilo kolaps na mnoha místech, a to ve středu 27. března, tak i potom i ve čtvrtek 28. března.

Statisticky klidnější březen

I tak celý měsíc patřil v meziročním srovnání k relativně klidnějším. Podle oficiálních statistik Policie ČR řešila 6.724 nehod, kvůli kterým přišlo o život 26 lidí (počet byl oproti předběžným statistikám upřesněný), 88 utrpělo těžké zranění. To jsou v obou případech zhruba o třetinu nižší součty.

Důležité informace od Zpravodajů ZV

V dispečinku Zelené vlny jsme zaznamenali během března 1.794 volání na naši bezplatnou linku 800 553 553. Za všechny hovory velice děkujeme! Zůstávají obvykle prvním, nejrychlejším informačním zdrojem, že je někde v provozu nový problém. Velmi často až posléze přicházejí podrobnosti z oficinálních zdrojů. O to cennější taková telefonická upozornění ze silnici od samotných řidičů jsou, jelikož právě díky nim může ostatní šoféry varovat před nebezpečím obvykle ještě v době, než je kupříkladu místo dostatečně označené.

Odměny pro Zpravodaje Zelené vlny – Radiokarty pro komfortní stažení audioknih z nabídky Radiotéky ČRo

Z registrovaných Zpravodajů Zelené vlny i tento měsíc vybíráme trojici z nejčastěji volajících a jako výraz díků posíláme pár šikovných drobností.

Milan Velebný, Bakov nad Jizerou
Jan Šmerek, Brno
Jan Hruša, Jablonec nad Nisou

Každému z pánů posíláme jednu Radiokartu pro stažení audioknihy z nabídky Radiotéky Českého rozhlasu. Poslouchat pak lze v jakémkoliv audio přehrávačky jako MP3, nebo komfortně v aplikaci můjRozhlas. A přidáváme nezbytnou reflexní vestu, reflexní pásek a tričko Zelené vlny, sluneční brýle i praktický šroubováček s výměnnými hroty.

Pomáhejte nám i vy hledat lepší cestu

Připojit se mezi registravané Zpravodaje Zelené vlny můžete i vy několika klinutími. Buď na webu, nebo v mobilní aplikaci. Ta umožňuje mimo jiné volat do našeho dispečinku na 800 553 553 stisknutím jednoho tlačítka a s odesláním informace o poloze pro rychlejší lokalizaci hlášené dopravní komplikace nebo přehrát si kdykoliv nejnovější dopravní hlášení.

autor: ZV
Spustit audio