Evropský pohár cestovních vozů, formule BOSS GP i Superkarts už tento víkend na Masarykově okruhu!

1. září 2015 13:31

Bohatý závodní program čeká už tento týden návštěvníky Masarykova okruhu. Po roční přestávce se na brněnský okruh vrací Evropský pohár cestovních vozů. Na dráze se při závodu BOSS GP potkají i skutečné vozy F1 a chybět nebudou ani oblíbené Superkarts. Zpravodajové Zelené vlny mají vstup zdarma!

Po roční přestávce se na Masarykův okruh vrací Evropský pohár cestovních vozů ETCC. Mezi piloty nebudou chybět čeští jezdci vč. dvojnásobného šampiona Petra Fulína, který svůj premiérový titul v sezoně 2013 dobyl právě na domácí trati v Brně. Pozadu nebude chtít zůstat ani Michal Matějovský, kterému jen o vlásek uniklo před dvěma leto třetí místo v celkovém pořadí.

Na trati v Brně nebude chybět ani dvojnásobný šampion ETCC Petr Fulín

Na dráze se potkají skutečné vozy F1 při závodu Boss GP. Tento šampionát je zkratkou slov "Grand Prix velkých otevřených monopostů" a do Brna přivede monoposty F1 a GP2. Tyto vozy mohou i v rukou soukromých majitelů aspirovat na prolomení traťového rekordu. Závodní víkend navíc přinese unikátní srovnání výkonnosti vozů série Boss GP a Auto GP.

Na své si přijdou i fanoušci Superkarts, o nichž svého času řekl pilot F1 David Coulthard: "Z toho, co jsem v životě řídil, se tohle nejvíc podobá F1." Dvoutaktní dvouválcový čtvrtlitr s šestistupňovou převodovkou dokáže motokáru rozjet až na rychlost kolem 240 km/h. Účast v závodě Superkarts slíbil Adam Kout, který se díky dominantním výsledkům stal už před Brnem mistrem Evropy pro rok 2015.

Zpravodajové Zelené vlny mají vstup zdarma!

Skutečné vozy F1 se potkají na dráze při závodu Boss GP

Zpravodajové Zelené vlny mají po předložení identifikační kartičky a občanského průkazu jednorázový vstup zdarma. Režim tzv. základní vstupenky zajišťuje vstup na tribuny T3, T5, C, F, do paddocku a v sobotu i návštěvu Pit Walk (13.40 – 14.40). Více o programu najdete zde.

Chcete se stát dobrovolným Zpravodajem Zelené vlny a pomáhat nám vytvářet aktuální dopravní zpravodajství? A mít možnost dostat se na různé zajímavé akce zdarma? Pak neváhejte a přihlašte se! Formulář s podrobnějšími informacemi o projektu najdete zde.

autor: min
Spustit audio