Odměny za říjnovou pomoc s hledáním lepší cesty

8. listopad 2019 20:02

Všem čtyřem tisícům volajících děkujeme za spolupráci během října. Kalendáře, diáře, zimní čepice, škrabky na led a další užitečné pozornosti posíláme šesti z nejaktivnějších Zpravodajů Zelené vlny.

Podle předběžných statistik se během letošního října stalo v Česku 9.391 dopravních nehod, ke kterým bylo potřeba volat policisty. Zemřelo 53 lidí, těžce se zranilo dalších 160.

Hned na začátku měsíce, ve čtvrtek 3. října zažila dálnice D1 kolaps v důsledku nehody na 61. kilometru. V koloně se pak navíc porouchaly kamiony. Fronta dosahovala délky až 23 kilometrů.

Čtěte také

Tragická hromadná nehoda se odehrála na D1 v neděli 13. října večer. Před půl osmou se na 49. kilometru převrátila cisterna převážející palmový olej. Následně havarovala další osobní auta, vznítila se. Jeden člověk uhořel. Zraněný byl mimo jiné i policista, který na dálnici odkláněl provoz. Do služebního vozidla tvořícího zátaras narazilo přijíždějící auto.

iRozhlas - Statistiky dopravních nehod (říjen 2019)

Interaktivní aplikace se statistikami dopravní nehodovosti je k dispozici na serveru iRozhlas: www.irozhlas.cz/nehody

Do našeho dispečinku v říjnu směrovalo 4.010 telefonátů. Všem, kteří vytočili číslo 800 553 553, patří poděkování. Nejaktivnější registrované Zpravodaje Zelené vlny tradičně odměňujeme.

Zelená vlna: Dárkové předměty

Trojici stabilně nejčastěji volajících posíláme kalendáře a diáře na rok 2020, hřejivé zimní čepice, nezbytné škrabky na led, reflexní vesty v šikovném obalu, praktický cestovní šroubováček s výměnnými hroty a další drobnosti:

Stanislav Houška, Jílové u Prahy
David Pátek, Hustopeče
Petr Šesták, Brno

Užitečné dárky pošta doručí i dalším třem často volajícím. Těšit se mohou na trička Zelené vlny, reflexní vesty a pásky, pouzdra na doklady, lehké sportovní batůžky, mini diáře a samozřejmě škrabky na led:

Vratislav Uher, Lom u Mostu
Emil Ubias, Mníšek
Jaromír Sedlák, Boskovice

Čtěte také

Do Klubu Zpravodajů Zelené vlny se můžete připojit velmi snadno. Stačí vyplnit stručný formulář. Statistiky vždy vyhodnocujeme podle telefonního čísla, proto eventuální změnu nezapomeňte nahlásit.

Dispečink Zelené vlny je připravený přijmout upozornění na jakoukoliv dopravní komplikaci nonstop 24 hodin denně. Uložte si mezi své kontakty bezplatnou linku 800 553 553.

autor: ZV
Spustit audio