Poděkování pro Zpravodaje Zelené vlny: Kurzy bezpečné jízdy

9. prosinec 2020 17:18

Za listopad odměňujeme pět z nejaktivnějších Zpravodajů vouchery na kurzy bezpečné jízdy na Autodromu Most za bezmála 25 tisíc korun. Děkujeme všem, kteří nám pomáhají hledat lepší cestu a ladit naši novou mobilní aplikaci.

Letošní listopad byl na silnicích vzhledem k opatřením proti šíření nového koronaviru o něco klidnější, provoz mírně zeslábl. Nehod ubylo v meziročním srovnání zhruba o čtvrtinu, policie řešila 6.746 havárií. Počet obětí se snížil o třetinu, z 54 na 36 mrtvých.

Čtěte také

Ústředna v dispečinku Zelené vlny napočítala kulatých 1.800 příchozích hovorů. Některé z nich už volající uskutečnili přes novou mobilní aplikaci Zpravodaj Zelené vlny. Z té lze vytočit bezplatnou linku 800 553 553 jediným tlačítkem a současně tak odeslat automatické údaje o poloze. Dispečeři Zelené vlny tak ihned vidí, odkud přesně dotyčný volá, odkud hlásí dopravní komplikace.

Aplikace je nyní v beta verzi. Na jejím vývoji stále pracujeme. Hlavní funkce běží – lze volat do dispečinku s odesláním polohy a vyřídit registraci Zpravodaje Zelené vlny. Jiné funkce jsou v rozpracovaném základním stavu – přehrávač nejnovější odvysílané Zelené vlny, příjem dopravních notifikací, mapa dopravní situace. A některé další funkce teprve připravujeme.

Abychom "vychytali všechny mouchy", je samozřejmě nezbytná zpětná vazba samotných uživatelů. Oceňujeme veškeré náměty a připomínky, které zasíláte na e-mail: aplikace@rozhlas.cz

Odměna: Kurz bezpečné jízdy

Za měsíc listopad tak děkujeme jednak všem, kteří vytočili 800 553 553, aby předali své postřehy ze silnic, a zejména pak těm, kdo se s námi podělili o své zkušenosti z reálného užívání aplikace.

Z nejaktivnějších registrovaných Zpravodajů Zelené vlny pak odměňujeme tuto pětici:

Vouchery: Kurz bezpečné jízdy na Autodromu Most

Stanislav Houška, Jílové
Jan Setnička, Praha
Michal Hylas, Uhlířské Janovice
Emil Ubias, Mníšek u Liberce
Stanislav Kolařík, Padubice

Pánům posíláme v tuto roční dobu nanejvýš aktuální dárek – voucher na kurz bezpečné jízdy na Autodromu Most za bezmála 5.000 Kč.

Celodenní kurz sestává z teoretické a praktické části. Trénink na polygonu se zaměřuje na brzdění na suché, mokré i velmi kluzké vozovce připomínající sníh či námrazu. Na takto simulovaných površích se dále zkouší brzdění s vyhýbáním (s pomocí vodních bariér), také smyk zadní a přední nápravy, brzdění a vyhýbání v kopci a v zatáčce. S blížící se zimou nadmíru aktuální.

Staňte se Zpravodajem ZV

Pomáhejte ostatním řidičům i vy! Připravujte s námi jediné dopravní zpravodajství v českém éteru vysílání nepřetržitě 24 hodin denně. Připojete se k tisícům Zpravodajů Zelené vlny. Registrace je snadná, stačí si stáhnout mobilní aplikaci, zadat své telefonní číslo a (volitelně) i ostatní údaje. A pak už jen zavolat 800 553 553, kdykoliv na silnicích zaznamenáte komplikace.

autor: ZV
Spustit audio