Říjnové odměny pro Zpravodaje: Kurzy bezpečné jízdy

12. listopad 2020 14:14

Nejaktivnější Zpravodaje ZV, kteří nám navíc pomohli s testováním nové mobilní aplikace, odměňujeme hodnotnými vouchery. Řidičské dovednosti zdokonalí na Autodromu Most.

U příležitosti 46 let od prvního vysílání Zelené vlny jsme 29. září 2020 uvedli do zkušebního provozu naši novou mobilní aplikaci. Beta verze má před sebou nezbytný proces vylepšování a rozšiřování funkcí, chcete-li „vychytávání much“. K tomu jsou vždy nepostradatelné postřehy reálných uživatelů. Za ohlasy, připomínky a náměty jsme slíbili registrovaným Zpravodajům Zelené vlny, těm nejčastěji volajícím, hodnotné odměny.

Čtěte také

Naše poděkování za říjnovou spolupráci má podobu dárkových poukazů na kurzy bezpečné jízdy na Autodromu Most. Tam řidiči ověří a zdokonalí své schopnosti zvládat krizové situace, případně jim i předcházet.

Celodenní kurz sestává z teoretické a praktické části. Trénink na polygonu se zaměřuje na brzdění na suché, mokré i velmi kluzké vozovce připomínající sníh či námrazu. Na takto simulovaných površích se dále zkouší brzdění s vyhýbáním (s pomocí vodních bariér), také smyk zadní a přední nápravy, brzdění a vyhýbání v kopci a v zatáčce. S blížící se zimou nadmíru aktuální.

Každý týden v říjnu znamenal dva odměněné, za pět týdnů tedy desítku. Všem posíláme vouchery v hodnotě každý bezmála 5 tisíc korun a ještě jednou děkujeme:

Martin Pšenička, Praha
Martin Boušek, Rakovník
Luděk Augustin, Nížkov
Petr Vondrovic, Holýšov
Rudolf Volák, Železný Brod
Pavel Hrtánek, Ústí nad Labem
Radek Vondrák, Telč
Kateřina Hynová, Praha
Petr Kukučka, Praha
Karel Sedláček, Dobřany

iRozhlas - Statistiky dopravních nehod (říjen 2020)

Slabší říjnový provoz

V říjnu v souvislosti s opatřeními vlády proti šíření Covidu-19 obecně zeslábl provoz. Na silnících ubylo zejména osobních aut. Snížil se poměrně citelně i počet dopravních nehod, které řešila policie. V meziroční srovnání se stalo o 1.863 havárií méně (říjen 2020: 7.528, říjen 2019: 9.391).

Naše ústředna během října napočítala 2.151 volání. Za veškeré informace ze silnic patří poděkování jak registrovaným Zpravodajům Zelené vlny, tak i příležitostně volajícím posluchačům Radiožurnálu.

QR kódy: Stažení aplikace Zpravodaj Zelené vlny – iOS / Android

Staňte se i vy Zpravodajem Zelené vlny

Na pravidelné odměny se můžou těšit právě jen registrovaní Zpravodajové. U nich totiž máme k dispozici kontakty a můžeme evidovat jejich telefonáty. Registrace se přitom se spuštěním nové mobilní aplikace stala ještě snazší, rychlejší, jednodušší.

Stačí si stáhnout zmíněnou appku s názvem Zpravodaj Zelené vlny (k dispozici je pro iPhony i mobily s Androidem) a vyplnit v ní pár základních údajů. Pak už se můžete připojit mezi motoristy, kteří se podílejí na přípravě spolehlivého dopravního zpravodajství. S aplikací je to ještě snazší, rychlejší a přesnější než v minulosti.

Čtěte také

Jsme s vámi na cestách 24 hodin denně na vlnách Radiožurnálu, připravení přijmout vaše dopravní postřehy dnem i nocí – v nonstop dispečinku. Děkujeme všem, kteří se podílejí na pomoci ostatním řidičům, aby ušetřili čas, vyhnuli se problémům, možná také škodě, někdy dokonce i zranění. Každý jeden telefonát na bezplatnou linku 800 553 553 má význam!

autor: ZV
Spustit audio