Srpen v číslech: Osm a půl tisíce nehod, přes tři a půl tisíce volání na Zelenou vlnu

10. září 2019 16:04

Třem ze srpnových nejaktivnějších Zpravodajů Zelené vlny posíláme poděkování v podobě praktických potřeb (nejen) do auta na cesty. A za zavolání děkujeme všem.

Druhý prázdninový měsíc se od toho prvního z hlediska dopravní nehodovosti nijak výrazně nelišil. Bohužel. Policie řešila 8.549 nehod (to je o 54 více než v červenci). Zemřelo 58 lidí (proti červenci o 6 obětí více). Hmotné škody překročily opět půl miliardy korun (537,4 milionu Kč v srpnu a 541,2 milionů Kč v červenci).

Vedle chronických potíží, způsobených značným množstvím dopravních omezení, trápily české dálnice i těžké nehody. Třeba 1. srpna na D1 u Velké Bíteše havarovala dvě nákladní auta, jedno převážející chemikálie. Nemalé problémy v zúženích působily porouchané kamiony. Nejtragičtější kolize se odehrály mimo dálnice, na silnicích I. třídy. Na Kutnohorsku na silnici I/38 u Drobovic se v pátek 2. srpna nad ránem střetla cisterna s osobním autem, ve kterém přišli o život rodiče a jedno ze dvou spolucestujících dětí. A na Hodonínsku na silnici I/55 u Sudoměřic opět ráno při srážce osobního auta s kamionem zemřeli dva dospělí a dvě děti školního věku.

iRozhlas - Statistiky dopravních nehod (srpen2019)

Interaktivní aplikaci se statistikami dopravní nehodovosti najdete na zpravodajském serveru iRozhlas na adrese www.irozhlas.cz/nehody

Do dispečinku Zelené vlny směrovalo během srpna celkem 3.627 telefonátů. Všem volajícím děkujeme za pomoc při hledání lepší cesty. Z registrovaných Zpravodajů pak vybíráme jako obvykle trojici z těch, kteří vytáčeli naši linku 800 553 553 nejčastěji:

Zelená vlna: Dárkové předměty

Petr Štursa, Ostrava
Michal Hylas, Uhlířské Janovice
Jaroslav Řepa, Brno-venkov

Posíláme dárkové balíčky s užitečnými pozornostmi: Pohodlným tričkem, reflexní vestou, praktickým lehkým batůžkem, skládacím deštníkem do podzimních dnů a nezbytnou škrabkou na led do nenápadně se blížících mrazivých rán.

Pokud ještě nejste členy Klubu Zpravodajů Zelené vlny, můžete se snadno zaregistrovat pomocí stručného formuláře. Registrovaným připomínáme, že statistiky vyhodnocujeme na základě telefonního čísla, takže pokud jej změníte, je potřeba aktualizovat své údaje.

A jestliže na cestách zaznamenáte jakoukoliv potíž, určitě zavolejte bezplatně na 800 553 553. Naši operátoři jsou k dispozici 24 hodin denně, 365 dní v roce. Šťastnou cestu s Radiožurnálem!

autor: ZV
Spustit audio