V říjnu skoro čtyři a půl tisíce volání Zpravodajů Zelené vlny

6. listopad 2018 13:00

Děkujeme všem, kteří během října vytočili naší bezplatnou linku 800 553 553 a pomohli nám hledat lepší cestu. Tentokrát odměňujeme pětici nejaktivnějších registrovaných Zpravodajů Zelené vlny.

Po posledních záchvěvech babího léta se počasí postupně blíží podzimnímu. Deštivé dny, ranní mlhy... A na silnicích je to bohužel znát. V říjnu policisté řešili 9298 dopravních nehod. To je téměř o 500 více než v září. Počet obětí se sice snížil, i tak je číslo stále vysoké: 51. A dalších mnoho zraněných.

Kupříkladu dálnice D11 z Prahy na Hradec Králové byla 4. 10. dopoledne zavřená na 24. kilometru kvůli střetu nákladního auta a dodávky. Srážku nepřežil jeden z řidičů.

V polovině měsíce, přesněji 18. října se stala těžká nehoda u Holic na Pardubicku. Havaroval tam autobus s dětmi a 29 se jich zranilo. Za střet zřejmě mohla prasklá pneumatika.

Poměrně kuriózní kolize zkomplikovala 30. 10. v noci provoz na 34. kilometru D1 ve směru na Brno. Kamion srazil krávu a vymrštil ji přes svodidla do protisměru. Tam do ní nabouralo další auto, které se převrátilo na střechu. Dálnice byla zavřená několik hodin v obou směrech.

Od všech těchto komplikací jste nám volali. Intenzivně. Naše ústředna za říjen napočítala 4366 hovorů. Protože výrazně četně volajích Zpravodajů bylo tento měsíc více než obvykle, z nejaktivnějších vybíráme tentokrát hned pětici:

Zelená vlna: Dárkové předměty

Michal Hylas, Uhlířské Janovice
Petr Musil, Brno
Petr Koňařík, Otrokovice
Pavel Dudík, Prostějov
Emil Ubias, Mníšek

Všichni jmenovaní se mohou těšit na užitečné dárky. Posíláme škrabky na led, které se budou už brzy zase hodit. Přidáváme nezbytnou reflexní vestu v praktickém obalu – kapse na suchý zip. Šikovná mini a přitom poměrně výkonná LED svítilna jistě také najde uplatnění. A skládací taška s logem Zelené vlny pomůže třeba při nákupech ušetřit spoustu zbytečných igelitek.

Příště to můžete být třeba vy, koho oceníme. Pokud ještě nejste našimi Zpravodaji, můžete se snadno zaregistrovat pomocí formuláře pro nové Zpravodaje. Jestli jste se už registrovali, nezapomeňte, že statistiky počítáme z registrovaného čísla, takže pokud máte číslo nové, můžete aktualizovat svoje údaje.

Jezděte opatrně! A pokud potkáte na silnicích jakékoliv problémy, zavolejte nám na bezplatné číslo 800 553 553. Naši operátoři jsou k dispozici 24 hodin denně, 365 dní v roce. Na slyšenou na Radiožurnálu a šťastnou cestu!

Spustit audio