Voborníková byla ve stíhačce skokankou dne. ‚Nestřílela jsem rychlopalby, nuly se počítají,‘ popisuje

12. únor 2024

Nejmladší biatlonistka české výpravy Tereza Voborníková se na domácím mistrovství světa v Novém Městě na Moravě postarala ve stíhacím závodě o vůbec největší výsledkový posun z celého šedesátičlenného startovního pole. Z původně 32. místa totiž rodačka z Vrchlabí vystoupala až na konečnou 13. pozici.

„Cítila jsem v sobě takovou bojovnost. Věděla jsem, že to bude bolet a že tam nechám všechno,“ zhodnotila pocity po projetí cílem desetikilometrového závodu 23letá česká reprezentantka. 

K posunu o 19 pozic si výrazně pomohla střeleckým výkonem. Z dvaceti terčů totiž minula v deštivém počasí jen jeden a ve statistice úspěšnosti zásahů patřila mezi absolutně nejlepší. Jedinou chybu přitom udělala hned při úvodním výstřelu.

„Byla jsem z toho špatná, že se mi nepovedla hned první rána. Ale další položky se mi povedly čistě, což mě posouvalo dopředu,“ radovala se.

Tereza Voborníková během stíhacího závodu

Tereza Voborníková se tak dokázala zkoncentrovat i před zraky 27 tisíc fanoušků, kteří si navzdory počasí našli cestu přímo do Vysočina Arény. Jak ale sama přiznala, přesnost a čisté položky byly důležitější než absolutní rychlost.

„Vždycky jsem se snažila víc vydýchat a nestřílet žádné rychlopalby. Ale ty nuly se počítají a jsem ráda, že mě pak takhle posunuly,“ popsala úspěšnou taktiku 13. biatlonistka ze stíhacího závodu Tereza Voborníková, kterou na domácím světovém šampionátu čeká stejně jako další české reprezentantky už v úterý vytrvalostní závod.

autoři: Miroslav Lenc , lis
Spustit audio

Související