Vozidlem do zahraničí: Kam pro užitečné rady na cesty

8. červenec 2019 10:00

Novou sekci svého webu, určenou pro české motoristy cestující do zahraničí, zprovoznil Autoklub ČR ve spolupráci s platformou VIZE 0. Nabízí obsáhlý souhrn informací podstatných pro cesty autem na dovolenou po vlastní ose.

Plánujete jet na dovolenou autem? Jaké jsou v jednotlivých zemích dálniční poplatky? Kde se nesmí za volantem nejen telefonovat, ale ani kouřit? Kde nemůžete natáčet palubní kamerou? Pro vjezd do kterých evropských měst je potřeba emisní známka? A jaké jsou na trase ceny pohonných hmot, termíny prázdnin a svátků, čísla tísňových linek?

Kompletní přehled nabízí Autoklub České republiky na svém webu v nové sekci Vozidlem do zahraničí, respektive na adrese autoklub.cz/zahranici

Ucelený souhrn informací zahrnuje také doporučení, jak připravit automobil na zahraniční dovolenou, jaké doklady vzít s sebou, nebo na jaké odlišnosti v dopravních předpisech se připravit. Mimo jiné s jakými rychlostními limity počítat, a to nejen pro osobní auta, ale třeba i pro karavany.

Některá zahraniční pravidla mohou české motoristy skutečně překvapit. Například ve Španělsku a Švýcarsku s sebou řidiči, pokud nosí brýle, musí vozit jedny náhradní. 

Webový speciál je v provozu celoročně a jeho obsah průběžně doplňují v závislosti například na ročním období a aktuální situaci na hlavních evropských tazích.

Více o webu zjišťoval reportér Luděk Hubáček. Přehrajte si celý jeho příspěvek.

autoři: Luděk Hubáček , ZV
Spustit audio