Výpadovku z Varů na Prahu pohlídá úsekové měření

14. prosinec 2021 12:00

Na silnici I/6 nad Karlovými Vary ve velmi nebezpečném úseku instalují kamery pro úsekové měření.

"Silnice smrti"

Silnice I/6 se od Olšových Vrat prudce svažuje, v prudkých zatáčkách se stáčí ke Karlovým Varům. Míjí se zde dva pruhy ve směru na Prahu a jeden pruh z kopce na Karlovy Vary. Často tak osobní auta, předjíždějící pomalejší nákladní vozidla v rychlejším pruhu na Prahu, vjedou do protisměru. Nebo auta, jedoucí z kopce na Karlovy Vary, vybočí do protijedoucího rychlého pruhu. Nehody se stávají zpravidla za nepříznivého počasí.

Řidiče na hlavním tahu Praha – Karlovy Vary budou v neblaze proslulém úseku nad lázeňským městem hlídat úsekové radary. Dnes je tam začínají instalovat silničáři.

"V serpentinách nad Karlovými Vary začíná v mlhavém počasí instalace kamer, které budou monitorovat dvoukilometrový úsek mezi golfovým hřištěm a střelnicí. Nebezpečné klesání začne zařízení hlídat pravděpodobně na přelomu roku," hlásí z místa reportér Radiožurnálu Zdeněk Trnka.

Příprava úsekového měření navazuje na předchozí opatření. Nebezpečný úsek už v uplynulých měsících silničáři vybavili protiskluzným asfaltem nebo výstražným dopravním značením.

Čtěte také

Během léta 2021, kdy se v úseku, jemuž místní říkají "silnice smrti", stala řada nehod, včetně tragických, se hovořilo i o možnosti v kritických místech svést provoz v každém směru jen do jednoho pruhu. Na realizaci tohoto opatření zatím nedošlo.

autoři: Zdeněk Trnka , ZV
Spustit audio