Ženeva 2015: výstaviště plné novinek, už za chvíli!

26. únor 2015 08:26

Automobiloví nadšenci už se těší na 5. března, kdy začíná 85. ročník ženevského autosalonu. Jako tradičně se uskuteční v prostorách výstaviště Palexpo.

Lokace ženevského autosalónu je výhodou. Nachází se totiž přímo u letiště i vlakového nádraží. Díky tomu návštěvníci dorazí rovnou na místo konání a nemusejí se složitě přepravovat přes město. Pokud ovšem raději pojedete „po vlastní ose“, připravte se zhruba na tisíc kilometrů – nejkratší cesty vyhledávače našli přes München a Zürich anebo Norimberk, Karlsruhe a Bern, tam je ovšem třeba připravit se na omezení na dálnici A6. Před Ženevou se pak určitě budou tvořit kolony, tak se držte ukazatelů na Palais des Expositions, Palexpo nebo Salon.

V sedmi výstavních halách na 110 tisících čtverečních metrech si návštěvníci prohlédnou 900 automobilů. Fanoušky vozů určitě nalákají novinky nejen luxusních značek nebo těch sportovních. Nebude chybět ani tzv. Zelený pavilon, ve kterém najdete vozy, které kladou důraz na ochranu životního prostředí – elektromobily a hybridy.

V pondělí 2. března bude v odpoledních hodinách vyhlášeno Evropské auto roku 2015.

Zapamatujte si otevírací dobu:

Dny pro novináře a odborníky:
3. března 2015 (úterý) – otevřeno od 7.30 do 19 hodin
4. března 2015 (středa) – otevřeno od 7.30 do 18 hodin

Dny pro veřejnost – 5. až 15. března 2015, otevřeno:
Pondělí až pátek – 10 až 20 hodin
Sobota a neděle – 9 až 19 hodin

Čerstvé informace vám budou přinášet naši reportéři Jan Říha a Petr Jansa. Čtěte články a prohlížejte fotografie na našem webu. Poslouchejte reportáže ve vysílání Radiožurnálu.

Spustit audio