Pomáhejte nám hledat lepší cestu, získejte kurz bezpečné jízdy

19. říjen 2023 15:26

Podzimními odměnami pro Zpravodaje Zelené vlny jsou vouchery na kurzy bezpečné jízdy na Autodromu Most za celkem 100 tisíc korun. Oceňujeme aktivně volající za měsíce říjen, listopad a prosinec. 

Podzimní rizika na silnicích

Babí léto skončilo. Za podzimního počasí už je v autě potřeba počítat s charakteristickými sezónními záludnostmi. Později svítá, dřív se stmívá, častěji vznikají mlhy. Nutno tak myslet na odpovídající svícení – to denní zejména za snížené viditelnosti nestačí, protože mnoha vozidlům se nezapínají zadní reflektory. Navíc se v okolí lesů a polí četněji pohybuje divoká zvěř, která je s koncem říje a začátkem sezóny lovu rozdivočelá. A především to brzy začne po ránu klouzat – budou se objevovat námrazy a ledovky, překvapit mohou zejména ty lokální, hlavně na mostech a v návětrných či lesních úsecích.

Autodrom Most: Kurz bezpečné jízdy

Trénink dělá mistra

Učit se až chybami v běžném provozu může být pozdě. Realita jen zřídkakdy odpouští nedostatky v řidičských schopnostech. Kurz bezpečné jízdy je tak ideálním řešením, jak si bez rizika osvojit správné reakce na obtížné situace.

Na celodenních kurzech na Autodromu Most se řidiči naučí krizovému brzdění na suché, mokré i namrzlé vozovce. Součástí tréninku je i brzdění s vyhýbáním za využití vodních bariér. Účastníci si vyzkouší i smyk zadní a přední nápravy, brzdění a vyhýbání v kopci i v zatáčce.

Vedle praktického výcviku na kluzných plochách speciálního polygonu se pamatuje i na teorii. Protože bezpečná jízda začíná už před nastartováním, přípravou vozidla i samotného šoféra. Kurz sestává z dvou hodin teorie a čtyř hodin praxe.

Voucher: Kurz bezpečné jízdy

Aktivní Zpravodaje ZV odměníme voucherem

Ve spolupráci s Autodromem Most jsme na podzim 2023 nachystali pro Zpravodaje Zelené vlny balík voucherů na kurzy bezpečné jízdy za celkem bezmála sto tisíc korun. Odměníme dvacítku aktivně volajících za říjen, listopad a prosinec.

Konkrétně oceníme podle statistik hovorů na naši bezplatnou linku 800 553 553 za každý měsíc tři nejčastěji volající Zpravodaje Zelené vlny (zahrnutá do součtů budou jen volání s užitečnou dopravní informací). Dále za každý měsíc z nově registrovaných Zpravodajů Zelené vlny, kteří nám zavolají alespoň jednu užitečnou dopravní informaci, vybereme další dva odměněné.

A navíc průběžně do konce roku věnujeme celkem dalších pět poukazů Zpravodajům Zelené vlny za takové informace ze silnic, jež výrazně pomůžou varovat ostatní řidiče před skutečně závažným nebezpečím (neoznačená vozidla po nehodě nebo jiné překážky v jízdních pruzích a podobně).

Každý odměněný získá jeden voucher na Kurz bezpečné jízdy Standard na Autodromu Most s možností vlastní volby termínu podle aktuální nabídky kurzů na e-shopu ADM. Poukaz je potřeba uplatnit do 15. března 2024.

Na odměnu nevzniká právní nárok. Odměnění nejsou oprávnění požadovat namísto voucheru peněžní či jakékoliv jiné plnění. Za období říjen až prosinec 2023 může být každý registrovaný Zpravodaj Zelené vlny odměněný jednou, nikoliv opakovaně.

PŘEHLED OCENĚNÝCH

Říjen 2023
Nejaktivnější: Petr Málek, Ledeč nad Sázavou | Lukáš Kratochvíl, Praha | Jan Líbal, Praha
Nově registrovaní: Ondřej Šmíd, Chomutov | Jan Matějka, Louny
Mimořádně významná varování: Leoš Dvořák, Pelhřimov

Listopad 2023
Nejaktivnější: Lubomír Pleva, Křenovice u Slavkova | Jakub Švancara, Voděrady | Luděk Kolář, Oslavany
Nově registrovaní: Irena Dybová, Praha | Adam Kopeček, Brno

Prosinec 2023
Nejaktivnější: Petr Skoumal, Bradlec | Tomáš Moudrý, Praha | Pavel Rulc, Žďár u Mnichova Hradiště | Martin Pošmourný, Králův Dvůr | Jiří Bárta, Dolany nad Vltavou
Mimořádně významná varování: Antonín Dostál, Jevíčko | Marek Bavor, Hradec Králové | Tomáš Bárta, Kladno | Lucie Vodáková, Osnice

Autodrom Most: Kurz bezpečné jízdy

Staňte se Zpravodajem Zelené vlny

Základním předpokladem, aby mohla být vaše volání do dispečinku Zelené vlny zařazená do vyhodnocování, a případně odměněná, je registrace Zpravodaje Zelené vlny. Tu můžete vyřídit několika kliknutími...

REGISTRACE ZPRAVODAJE ZELENÉ VLNY

Pak už jen volejte bezplatnou linku 800 553 553, kdykoliv na cestách zaznamenáte dopravní komplikace. Informace o kolonách, nehodách, porouchaných vozidlech, předmětech nebo třeba zvěři na vozovce – to vše může ostatním řidičům ušetřit čas, nebo i snížit riziko škody, eventuálně zranění.

Čtěte také

Má to smysl!

Právě vaše telefonická hlášení jsou přitom i v době dopravních kamer a telematických systémů velmi často úplně prvním varováním, že někde nastal problém. Nezřídka totiž předběhnou i zprávy od policie a dalších zdrojů – z podstaty věci, jako svědci a kolem jedoucí jste na místě incidentu jako první.

Díky vaší spolupráci připravujeme už přes 49 let skutečně užitečné, aktuální dopravní informace. Děkujeme!

Radiožurnál je jediným rádiem v Česku, které vysílá dopravní zpravodajství nepřetržitě 24 hodin denně – celý den každou půl hodinu, během dopravních špiček po 15 minutách, při mimořádných událostech okamžitě.

autor: ZV
Spustit audio