Září na ZV: Nejaktivnějším Zpravodajům posíláme jako poděkování audioknihy

17. říjen 2023 15:37

Nejčastěji volající Zpravodaje, kteří nám v září nejvíce pomáhali svými telefonáty, odměňujeme sadou audioknih. A děkujeme všem více než dvěma tisícům volajících.

Čtěte také

Měsíc září byl z hlediska počasí nadmíru příjemným babím létem s nadprůměrnými teplotami. Na silnicích už tak vlídno nebylo. Pokračující stavební sezóna znamenala dlouhou řadu omezení na hlavních tazích. Jmenujme například silnici I/3 Praha – České Budějovice v Miličíně nebo tah I/50 Brno – Uherské Hradiště v buchlovských kopcích. Až hodinové kolony se staly prakticky denním chlebem. Samostatnou kategorií bylo dlouhodobé zúžení na D1 v Brně kvůli rozšiřování dálnice. Fronty kamionů od Ostrovačic, někdy už od Devíti Křížů tu lze považovat za standard dosud.

Nehodovost v září 2023

Právě na koncích kolon se v září stala řada velmi závažných nehod, kdy pravděpodobně pro nepozornost řidiče najelo vozidlo zezadu do kamionu stojícího v koloně. Tragicky skončil takový náraz dodávky do nákladní soupravy ve středu 13. září 2023 na D1 u Domašova. A třeba úterý 26. září 2023 s pěti obětmi dopravních nehod patřilo mezi nejtragičtější dny na komunikacích za celý rok.

Audioknížky (nejen) na dlouhé cesty

Audioknihy na Radiokartách

Zpravodajové Zelené vlny a další posluchači volali do dispečinku 800 553 553 během září celkem 2.173krát. V mnoha případech tak naším prostřednictvím varovali ostatní řidiče před nebezpečím dříve, než třeba na místo nehody dorazili záchranáři. Tedy ještě v době, kdy překážky nebyly nijak označené. Všem volajícím proto velice děkujeme!

Z nejčastěji volajících registrovaných Zpravodajů ZV za září odměňujeme trojici pánů:

Martin Pšenička, Nový Knín
Luděk Augustin, Nížkov
Jan Setnička, Praha

Posíláme každému tři Radiokarty. Ty umožňují pohodlné stažení audioknih z nabídky Radiotéky Českého rozhlasu do jakéhokoliv zařízení. Detektivky, dramata, fantasy nebo třeba humor pak lze poslouchat v libovolném audio přehrávači jako MP3, nebo ještě komfortněji v rámci aplikace můjRozhlas.

Staňte se Zpravodajem Zelené vlny!

Čtěte také

Zpravodajem Zelené vlny se můžete stát pomocí několika kliknutí. Registrovat se můžete zde na webu, nebo v naší mobilní aplikaci. Ta vám pak umožní vedle dalších funkcí taky volat do našeho dispečinku na bezplatnou linku 800 553 553 stisknutím jednoho tlačítka a s odesláním informace o poloze pro rychlejší lokalizaci hlášené dopravní komplikace.

autor: ZV
Spustit audio