Autosalon Brno 2007

6. červen 2007 15:55

Na brněnském výstavišti se koná další ročník autosalónu Brno 2007, na kterém se představí několik žhavých novinek. Hlavně zde bude vystaveno mnoho krásných vozů, které máte možnost vidět většinou jen na fotografiích. Neváhejte tedy a nenechte si ujít přehlídku naleštěných vozů. Tady je stručný průvodce blížícím se autosalónem.

Možná víte, možná ne, ale brněnský autosalón patří mezi sedm nejvýznamnějších výstav světa a je největší přehlídkou osobních aut ve střední Evropě. Není divu, že náš čeká hned několik desítek českých premiér a chybět by neměly ani premiéry světové.

"K tomu bude nejlepší až čtvrtek 7. června, kdy automobilky vše odhalí a až novinářům ukáží, co je čeká," trochu tajuplně mlží manažér veletrhu Jiří Čikl.

Naštěstí, Motožurnál bude zítra u toho a z Brna připravuje přímý přenos, takže o brněnských novinkách budeme hovořit přesně za 24 hodin. Nicméně leccos se už ví, můžeme se těšit například na světovou premiéru Peugeotu 207 SW Port Pack či Seatu Altea Freetrack. Ohromit by mohla přehlídka luxusních sportovních vozů věhlasných značek Alfa Romeo, Ferrari či Bentley, které většinou známe jen z fotografií. Největší prostor ale pochopitelně budou mít modely cenově přijatelnější a jeden premiérový světový model se dá získat dokonce zdarma.

"Bude to Kia Cee´d SportyWagon, která vlastně přijde do výroby teprve na začátku prázdnin letošního roku a jeden z návštěvníků se stane jeho prvním majitelem na světě. Šťastlivec si tedy odveze přímo ten vůz, který bude na autosalónu novinkou."

Velký prostor pochopitelně dostane český automobilový trh, jednak se představí Hundai i30, která se bude zanedlouho vyrábět v Nošovicích a přitažlivá bezesporu bude i dvoubarevná fabie v expozici Škodovky.

"Tento bonbónek tam ve vší kráse samozřejmě bude a i naše expozice nabídne kompletní paletu, ve které bude i jeden tzv. showcar - vůz, který se nevyrábí a zřejmě ani vyrábět nebude," přibližuje Vratislav Kulhánek, předseda Svazu automobilového průmyslu.

On je duchovním otcem myšlenky, aby se brněnský veletrh jako první na světě zaměřil na ženu a auto, protože ženský a mužský pohled na vozidlo se jak známo liší. Ostatně vědí to i automobilky a nápad velmi uvítaly. Velkým tahákem jsou samozřejmě také testovací jízdy, ať už pro ženy anebo pro muže.

"Téměř stovku automobilů více než 10 značek si návštěvníci budou moct jako na jediném evropském autosalónu reálně vyzkoušet, protože brněnské výstaviště díky své rozloze právě tuto možnost nabízí," říká manažér veletrhu Jiří Čikl.

V Brně se očekává až 150 000 návštěvníků. Pro veřejnost bude Autosalón otevřen od 9. do 14. června, přičemž chybět nebude ani bohatý doprovodný program v podstatě pro všechny generace a jak doplňuje PR manažerka Lucie Horáková. "Na stránkách www.autosalon.cz je připraven kompletní doprovodný program, takže je dobré si naplánovat cestu předem. Cena vstupenky je 150 korun, zlevněná stojí 80 korun, a tato vstupenka platí v každém dni po 15 hodině. Zvláštní vstupné je rodinné vstupné, které pro 2 osoby a 2 děti činí 300 korun. Je připraven dostatek parkovacích míst (4 000), i za pavilonem Z, takže bude možné bez problémů zaparkovat."

autor: evk
Spustit audio