BESIP odstartoval předvánoční kampaň

15. listopad 2005 12:00

BESIP novou kampaní apeluje na řidiče, aby v předvánočním období jezdili co nejopatrněji. Pro tento čas jsou totiž typické tragické následky dopravních nehod. Velkou roli zde hraje počasí a také to, že se brzy stmívá a že jsou řidiči vystaveni předvánočnímu stresu. Připomeňme, že například loni 23. prosince zemřelo na silnicích 16 lidí, což byl v tomto směru nejhorší den za celý loňský rok.

Kampaň řidiče oslovuje prostřednictvím pouličních reklamních vitrín, billboardů, internetu a také rozhlasového spotu. Do kampaně se zapojila i manželka tragicky zesnulého trenéra národní hokejové reprezentace Ivana Hlinky Liběna, která bude její ústřední postavou. "Každý den kvůli autonehodám lidé ztrácejí své nejbližší. A já vím, jaké to je. Osudová vteřina se už nikdy nedá vrátit. Jezděte tak, abyste nezkazili Vánoce sobě ani jiným," naléhá na řidiče Liběna Hlinková. V rozhlasovém spotu vystoupí také herec Radovan Lukavský.

"Chtěl bych, abychom tuto skutečnost vnímali jako celospolečenskou výzvu. Máme jedinečnou příležitost udělat obrovský posun v závazku snižovat počet usmrcených při dopravních nehodách," konstatoval ministr dopravy Milan Šimonovský.

Policie České republiky kampaně Ministerstva dopravy podpoří tím, že uskuteční do konce roku ještě několik rozsáhlých dopravně-bezpečnostních akcí. Cílem je snížit dopravní nehodovost, zlepšit dopravní kázeň řidičů a snížit počet nehod zaviněných v důsledku požití alkoholu a dalších návykových látek.

autoři: jkr , BESIP
Spustit audio