Nový velorex spatřil světlo světa

11. březen 2010 13:00

Na brněnském výstavišti můžete do neděle 14. března obdivovat novinky všech motocyklových výrobců na výstavě Motosalon 2010. Kromě motorek je zde k vidění nepřeberné množství motocyklového příslušenství a také jedna světová premiéra - nový velorex.

Konstruktér Pavel Brída chtěl původně klasický velorex pouze trochu oživit, ale vše nakonec dopadlo úplně jinak: "Když jsem začal s úpravami, došlo mi, že do původního trubkového rámu příliš zasahovat nemohu - jak se říká, bylo by to míchání jablek s hruškami. Moje představa byla jasná - chtěl jsem zachovat původní 'retronádech' velorexu, ovšem protože jsem chtěl použít motor s výkonem 150 koní, musel jsem vyrobit celý nový rám."

Reakce diváků po odhalení byly rozporuplné. Někomu se nový Velor-X-Trike líbil, jinému ne. Mezi diváky, kteří nový vůz ocenili, patřili také členové Fan klubu Velorex. Za svůj starý by ho však nevyměnili.

pohled zezadu

Nový velorex není určen pro invalidy, ale spíš pro milionáře, kteří nevědí, kam s penězi. Prodejní cena totiž začíná na půl miliónu korun.

autor: bob
Spustit audio